Als je een kat in huis hebt, moet er uiteraard ook een kattenbak aanwezig zijn. Als je al een kattenbak hebt, denk je wellicht niet meteen aan vervanging van de bak. Een kattenbak is bijna altijd gemaakt van hard plastic dat nauwelijks slijt, dus een kattenbak gaat jarenlang mee. Kattenbakken koop je tegenwoordig echter in alle soorten en maten. Een kattenbak hoeft dus allang niet meer een standaard saaie grijze bak te zijn. De nieuwste kattenbakken sluiten zelfs helemaal aan op je interieur! Zo ook de kattenbak Hoopo® Dome. Wij waren erg benieuwd naar de reactie van onze katten op de Hoopo® Dome Kattenbak Wit en testten deze graag uit!

Een of meerdere kattenbakken in huis

Er wordt geadviseerd om per kat één kattenbak in huis te hebben staan, dus voor mensen met meerdere katten in huis betekent dit dat er meerdere kattenbakken aangeschaft moeten worden. Onze drie katten hebben de beschikking over drie kattenbakken: eentje staat beneden in de gang en de twee andere staan op zolder. Het beste is om op elke verdieping van je huis een kattenbak te plaatsen, maar in de praktijk gebeurt dat weinig. Het is echter wel echt belangrijk om meerdere bakken beschikbaar te stellen aan je katten. Zowel de katten als jij hebben hier profijt van: de kat kan altijd een rustig en schoon plekje opzoeken en jij hoeft geen ‘ongelukjes’ op te ruimen in huis.

Kat Cas in Dome kattenbak Poes Lapje in Dome kattenbak

Hoopo® Dome Kattenbak Wit

De Hoopo® Dome kattenbak is een stijlvolle kattenbak die in drie kleuren verkrijgbaar is: (donker)grijs, wit en roze. Het grote voordeel van de Hoopo® Dome kattenbak is dat er een rooster is geplaatst bij de in- en uitgang van de kattenbak. Op deze manier worden kattenbakkorrels dus niet meegenomen uit de kattenbak en blijven ze achter in de opvangbak onder het rooster. Dit betekent dus niet langer meer rondslingerende kattenbakkorrels in de kamer!
Het is wel belangrijk om te weten dat deze Dome kattenbak niet geschikt is voor grote katten. Katten vanaf 5 kilo moeten helaas een andere kattenbak uitkiezen. De bewegingsvrijheid in de Dome bak is geschikt voor katten tot 5 kilo.

Waaruit bestaat de Dome kattenbak?

De Dome kattenbak bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Dome onderkantkattenbak (onderkant), bestaande uit twee delen: een deel is de kattenbak zelf en in het andere deel plaats je de opvangbak met rooster;
  • opvangbak met rooster: deze opvangbak plaats je in het rechterdeel van de kattenbak. Zo blijven kattenbakkorrels die per ongeluk meekomen met de kat na een toiletbezoek netjes achter in de kattenbak;
  • deksel (bovenkant): de Dome bevat een bovenkant die je als deksel over de complete kattenbak schuift. Zo heeft de kat privacy als hij op de bak gaat en zo heb jij als baasje geen last van kattenbakgeurtjes;
  • schepje in houder: bij de Dome kattenbak zit een schepje in een houder in dezelfde stijlvolle kleur als de kattenbak zelf;
  • gordijntje: om je kat volledige privacy te bieden en om zelf zo min mogelijk inkijk te hebben in de Dome kattenbak krijg je een plastic gordijntje bij de kattenbak dat je kunt ophangen bij de ingang van de bak.

Ervaring Hoopo® Dome Kattenbak Wit

Dome kattenbakWij hebben drie katten die graag op ontdekking uitgaan. Een nieuwe kattenbak in huis is dan ook bij uitstek een mooie gelegenheid om in, uit, op en rondom te klimmen. Alle drie de katten keken eerst de kat uit de boom. Ze tuurden naar binnen via de ingang en bestudeerden het rooster. Wat zou er achter het rooster te vinden zijn? De kattenbak zelf werd enkele dagen later ontdekt, toen de eerste kat zijn moed had verzameld om over het rooster te lopen en verder rond te neuzen in de Dome. De andere katten konden toen niet achterblijven, dus om en om gingen ze in de kattenbak, zaten er even in en kwamen er daarna weer uit.

Het duurde even voordat onze katten de Dome kattenbak ook daadwerkelijk als kattenbak gebruikten. Ze vonden het in eerste instantie een mooi kattenhuisje om in en op te zitten. We hadden deze kattenbak in de woonkamer gezet om te kijken of de katten er gebruik van maken én omdat de kattenbak qua vormgeving uitstekend in de woonkamer past. Onze katten zijn echter niet gewend dat hier een kattenbak staat. Toen we de kattenbak na een week op zolder zetten, naast de andere kattenbakken, ging onze kleinste kat Cas er alsnog direct op!

Praktijkervaring: Dome tot 5 kilo geschikt

Kat Cas bij Dome      Poes Lapje op Dome

Kat Cas weegt 4,7 kilo en past perfect in de Dome kattenbak. Kat Ben (6,7 kilo) en poes Lapje (5,2 kilo) hebben regelmatig in de Dome kattenbak gekeken, maar hebben hem niet als toilet gebruikt. Ben heeft echt veel te weinig ‘draairuimte’ in de bak en poes Lapje is met haar drie poten gewend aan een open bak met lage instap. Het klopt dus dat de kattenbak geschikt is voor katten tot 5 kilo. Daarboven kun je mazzel hebben als je kat wel besluit om gebruik te maken van de Dome, maar je kunt er niet van uitgaan. De verkooptekst bij deze kattenbak vermeldt duidelijk de 5 kilo-limiet, dus dat is heel goed.

Geen rondslingerende kattenbakkorrels meer

Het rooster boven de opvangbak werkt goed! Als kat Cas op de Dome bak is geweest, neemt hij niet langer kattenbakkorrels mee naar buiten. Dit is absoluut een groot pluspunt van deze kattenbak! Zo plaats je deze Dome kattenbak eerder in de woonkamer of keuken. Bij een ‘standaard’ kattenbak is er vaak een spoor van kattenbakkorrels en gruis te zien na een kattenbakbezoekje van een van de katten.

Kattenbak Dome: eenvoudig schoon te maken

De Hoopo® Dome kattenbak is duurzaam en bestaat uit 100 procent gerecycled ABS. Om de kattenbak dagelijks te legen til je de bovenkant er eenvoudig vanaf. Er zitten zelfs inkepingen in de bovenkant, zodat je onopvallende maar handige handgrepen hebt bij het oppakken van de bovenkant.

Als je de kattenbak in zijn geheel wilt schoonmaken, haal je de onderdelen van de bak gemakkelijk uit elkaar dankzij de simpele opbouw van de Dome kattenbak. Na het reinigen zet je de kattenbak in een handomdraai weer in elkaar en is hij weer gereed voor gebruik!

Dome kattenbak is een aanrader!

Wij vinden deze Hoopo® Dome kattenbak een aanrader voor katten tot 5 kilo! Dankzij het design en de opvangbak met het rooster is de kattenbak echt een uitkomst voor mensen die geen of weinig ruimte hebben om een kattenbak op een onopvallende plek te plaatsen. De korrels worden netjes opgevangen en de kattenbak ziet er mooi uit. Na een wenperiode maakt onze kat Cas graag gebruik van deze kattenbak!