Deze week werd bekend dat er dit jaar in het Glazen Huis in Breda niet alleen mensen, maar ook een kat gaat wonen. De kat is door de toekomstige bewoners van het Glazen Huis uit het asiel gehaald. In het Glazen Huis zou de kat symbool komen te staan voor alle asieldieren in Nederland. Nadat er veel ophef kwam naar aanleiding van het nieuws is vandaag bekendgemaakt dat de kat niet in het Glazen Huis zal gaan wonen.

Dierenactivisten en vele anderen waren verontwaardigd dat 3FM met hun jaarlijkse Serious Request-actie niet alleen twee dj’s, maar ook een kat in het Glazen Huis wilde stoppen. De kat was speciaal voor deze actie uit het asiel in Breda gehaald, dus het beestje kende zijn nieuwe eigenaren nog maar nét. Een kat in het Glazen Huis laten wonen is volgens dierenactivisten onverantwoord omdat de kat daar geen rustig leven kan leiden.

Het Glazen Huis trekt jaarlijks vele bezoekers die allemaal met hun neus tegen de ramen van het huis willen staan om naar binnen te kijken. Dit zorgt voor veel onrust bij een kat. Ook maken bezoekers buiten het Glazen Huis veel geluid en er wordt regelmatig tegen de ramen getikt. Dit is voor een kat (en ook voor elk ander dier) geen goede omgeving om te wonen.

Nadat 3FM naar buiten had gebracht dat er een kat in het Glazen Huis zou komen, ontstond er direct veel ophef. Dit heeft 3FM ertoe doen besluiten om de kat toch maar niet in het huis te stoppen. Doordat vele mensen erop tegen waren, hebben zich meerdere potentiële nieuwe eigenaren gemeld voor de Glazen Huis-kat. De kat is inmiddels ondergebracht bij een gezin in Apeldoorn. Daar zal de kat een fijn en rustig leven kunnen leiden, zoals deze kat verdient.

(Bronnen: Een poes in het Glazen Huis? Dat is echt een slecht idee en DJ’s 3FM toch zonder kat in het Glazen Huis.)