Een vrouw in Canada wilde graag sphynxen hebben en via internet vond ze twee goedkope sphynx-katten. Het klonk als een goede deal! Maar helaas bleek de vrouw twee doodgewone huiskatten gekocht te hebben. De katten waren kaalgeschoren en verkocht alsof het sphynx-raskatten waren.

Echte sphynx-katten zijn een behoorlijke aanschaf (ongeveer duizend euro) en de katten zijn en blijven hun hele leven kaal. De kale katten die de vrouw in Canada had aangeschaft, bleken na twee weken haar te krijgen! De verkoper bleek gewone huiskatten kaalgeschoren te hebben en als ‘sphynx’ te verkopen. Zo kon de oplichter veel geld vangen voor de verkoop van de katten.

Volgens de krant de Huffington Post zijn er meer gevallen bekend van oplichting omtrent sphynx-raskatten. De oplichter is echter een pro, want hij is niet te traceren via zijn naam en telefoonnummer.

De Canadese vrouw had haar twee ‘sphynx’-huiskatten via internet gevonden en vervolgens afgesproken met de verkoper op een parkeerplaats bij een tankstation. De dierenbescherming in Canada waarschuwt mensen om goed na te denken bij de aanschaf van een kat. Echte raskatten worden zelden op een parkeerplaats verkocht.

(Bron: RTL Nieuws.)