De Californische kat Fat Boy heeft zes dagen lang in een elektriciteitspaal gezeten, nadat hij was geschrokken van de hond van de buren. De kat vluchtte de hoogte in, maar durfde vervolgens niet meer naar beneden. Zijn baasje probeerde van alles om Fat Boy weer uit de elektriciteitspaal te krijgen, maar de kat durfde niet meer naar beneden te komen.

De katteneigenaar heeft diverse pogingen gedaan om zijn kat Fat Boy uit de paal te krijgen, maar niets hielp. De brandweer probeerde te helpen, maar dat bleek in dit geval onmogelijk. De elektriciteitspaal stond namelijk onder stroom, waardoor de brandweer er niet in kon klimmen.

De redder in nood bleek Pacific Gas and Electric Co. te zijn. Dit is het bedrijf dat de elektriciteitspaal in bezit heeft. Het bedrijf heeft de stroom tijdelijk van de paal afgehaald, zodat een medewerker in de paal kon klimmen om de kat te bevrijden. Tijdens de reddingsactie zaten 250 huizen enige tijd zonder stroom.

Met kat Fat Boy gaat het weer goed! Hij was uitgedroogd door het dagenlang in de paal zitten, maar hij heeft inmiddels weer genoeg gedronken en gegeten. Fat Boy geniet nu thuis bij zijn baasje van het leven op de grond in plaats van in een metershoge paal.

(Bron: AD.)