Een kat in Deventer heeft ruim een dag in een boom gezeten. Blijkbaar was de kat geschrokken van de hoogte waarop hij zich bevond! En hoe kom je dan weer naar beneden…?

Buurtbewoners zagen dat de kat niet uit zichzelf naar beneden durfde en schakelden de brandweer in. Deze kwam vanmorgen met de hoogwerker naar de boom toe om de kat te redden. De kat bleek echter niet van brandweermannen te houden. Zodra de hoogwerker bij de boom in de buurt kwam, besloot de kat naar de andere kant van de boom op een tak te klimmen.

De brandweer kreeg de kat uiteindelijk op grote hoogte te pakken. Maar wat denk je? De kat wilde niet vastgehouden worden door de brandweerman en zette zijn nagels in de boom. Zo kon de brandweer de kat niet mee naar beneden nemen.

Het lukte de kat in de boom uiteindelijk om zich los te maken uit de greep van de brandweerman. De kat sprong (of viel) uit de boom naar beneden. Gelukkig landde hij in zachte bosjes! En hij wilde de brandweer zo snel mogelijk ontvluchten, dus hij rende ervandoor.

(Bron: De Stentor.)