Een halfjaar geleden is kat Pepper uit Tilburg weggelopen. Zijn baasjes rekenden er inmiddels niet meer op dat ze Pepper ooit nog terug zouden zien. Totdat ze een telefoontje uit Oostenrijk kregen: kat Pepper was gevonden!

Kat Pepper is zes maanden geleden niet meer thuisgekomen bij zijn baasje in Tilburg. Maar Pepper bleek nog in leven te zijn! Ze had niet zomaar een ommetje gemaakt… Pepper is teruggevonden in een dorp in Oostenrijk. Een jager vond haar en bracht haar naar een dierenarts. De kat was uitgehongerd en uitgeput. Doordat ze al een tijd rondzwierf was ze agressief en schuw, waardoor er gedacht werd aan een wilde kat.

De Oostenrijkse dierenarts maakte een röntgenfoto om te controleren of het dier nog iets mankeerde. Op de foto was de chip van kat Pepper zichtbaar. De dierenarts checkte het chipnummer en nam contact op met het baasje in Nederland. Die kon niet geloven wat er gebeurd was!

Waarschijnlijk is kat Pepper met een vrachtwagen meegereden en kon ze daardoor de afstand van bijna 1000 kilometer afleggen. Haar baasje komt zo snel mogelijk naar Oostenrijk om Pepper op te halen en weer mee naar huis te nemen.

(Bron: RTL Nieuws.)