Afgelopen zaterdag is een kat gered uit een afvalberg die verbrand ging worden. Een van de medewerkers van de afvalverwerking in Alkmaar zag de kat door het afval struinen tijdens zijn dienst. Het bedrijf besloot vervolgens om tot een zoekactie over te gaan, voordat het afval verbrand werd.

De afvalberg die klaar lag om verbrand te worden, was diezelfde dag opgehaald door een vuilniswagen. De medewerker die de kat door het afval zag lopen, heeft een speciaal pak aangetrokken voordat hij de kat ging zoeken. Het pak is gemaakt tegen de stank die van het afval afkomt en de medewerker trok dubbele handschoenen aan.
De kat was echter niet blij dat er iemand achter hem aan zat en hij liet zich niet zomaar pakken. Uiteindelijk kon de medewerker de kat vangen, alhoewel de kat hem toen wel gebeten heeft.

De ingeseinde dierenambulance heeft de kat opgehaald bij het afvalverwerkeringsbedrijf en naar het asiel in Alkmaar gebracht. Het beestje heeft de naam Smoezel gekregen en maakt het inmiddels weer helemaal goed.

(Bron: Nu.nl.)