Over enkele maanden zal er in de stad Utrecht een kattencafé komen met de toepasselijke naam Katfé. Het kattencafé wordt gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg. Het pand wordt momenteel verbouwd.

In het kattencafé zullen voornamelijk asielkatten komen wonen. Katfé gaat op zoek naar katten die nog geen eigen huisje hebben en die goed met mensen en andere katten kunnen omgaan. Zo zullen zowel de bezoekers van Katfé als de bewoners (de katten) een fijne tijd krijgen.

Aan de hygiëne wordt uiteraard gedacht: de katten zullen niet in de keuken kunnen komen, waar het eten en drinken voor de bezoekers bereid wordt. Ook zullen de kattenbakken in een aparte ruimte komen te staan, dus niet in het kattencafé zelf.

Op de keuken na mogen de katten overal rondlopen en zelf een plekje opzoeken waar ze graag willen zijn. Op een stoel of bank, op of onder een tafeltje, in de vensterbank of bij een bezoeker op schoot.

(Bron: RTV Utrecht.)

UPDATE: Het kattencafé Katfé in Utrecht is helaas niet doorgegaan. Hopelijk volgt er in de toekomst alsnog een kattencafé in deze stad!