Altijd al benieuwd hoeveel je kat precies eet en drinkt op een dag? Een Frans bedrijf heeft de oplossing ontwikkeld: een kattenvoerbak die precies bijhoudt wat je kat binnenkrijgt op een dag.

De voerbak heeft de naam Catspad gekregen en is een automatische dispenser voor water en brokjes. De Catspad bevat sensoren die ‘aanvoelen’ welke kat er bij de voerbak staat. Zo weet je precies per kat welke hoeveelheid brokjes en water er op een dag zijn genuttigd.

Bij de Catspad hoort een app waarin je een profiel aanmaakt voor je kat(ten). Hierin kun je aangeven hoeveel je kat normaal te eten krijgt. Als het profiel per kat is aangemaakt, kun je als katteneigenaar via diezelfde app op afstand in de gaten houden hoeveel er gegeten en gedronken wordt.

Je kunt instellen of de Catspad op vaste tijdstippen nieuw voer in de voerbak deponeert of dat je wilt dat dit automatisch gebeurt als de voerbak leeg is. Volgens de Franse ontwikkelaars kan de Catspad een kat maar liefst een maand lang te eten en te drinken geven. Het apparaat is zo in te stellen dat het gefilterde water in de voerbak stroomt zodra er een kat in de buurt van de voerbak komt.

Een eerste prototype van de Catspad is gepresenteerd op de CES-gadgetbeurs, die deze week in Las Vegas wordt gehouden. Binnenkort komt de Catspad op Kickstarter; hier kunnen geïnteresseerden een donatie doen of de slimme voerbak al bestellen. De Catspad gaat € 299,- kosten, maar als je de voerbak vooraf besteld, betaal je slechts € 199,-.

(Bron: Nu.nl)