Katten spelen graag. Er zijn ontelbare leuke kattenspeeltjes te koop in dierenwinkels, tuincentra en online. De kat zelf bepaalt echter of hij er ook daadwerkelijk mee gaat spelen. Soms vinden katten een papieren propje of een tiewrap namelijk minstens net zo leuk! 

Leer de voorkeur van jouw kat kennen

Als je net een nieuwe huisgenoot hebt, dan is het wellicht nog even afwachten hoe het speelgedrag van jouw kat zich ontwikkelt. Maar voor vrijwel alle katten geldt dat ze graag spelen, al kiezen ze hiervoor hun eigen manier. Sommige katten vinden het geweldig om samen met hun baasje te spelen. Andere katten spelen graag met hun soortgenoten. En er zijn ook katten die het liefst alleen spelen, terwijl jij toekijkt of juist als niemand het ziet.

Leuke kattenspeeltjes voor je kat

Je leert je kat vanzelf steeds beter kennen, waardoor je ook steeds beter leert inschatten of je kat een bepaald speeltje leuk vindt en daadwerkelijk zal gebruiken. Er zijn ontzettend veel leuke kattenspeeltjes verkrijgbaar. Van klein tot groot, van neutraal tot zeer kleurrijk, van zeer betaalbaar tot heel duur.

In sommige kattenspeeltjes zit catnip. Dit is een kruidsoort waar katten dol op zijn en waar ze helemaal van door het dolle raken. Als je je afvraagt waarom je kat wild met een bepaald kattenspeeltje speelt, dan is de kans groot dat er catnip in het speeltje verwerkt is. Bij de aankoop van leuke kattenspeeltjes kun je op de verpakking lezen of er catnip in het speeltje zit.Gratis leuke kattenspeeltjes

Ondanks het uitgebreide aanbod van leuke kattenspeeltjes zijn gratis kattenspeeltjes toch vaak favoriet. Denk aan een propje papier (bijvoorbeeld een in elkaar gepropte kassabon), een propje folie (wat ook goed werkt zijn propjes van papiertjes van paaseitjes), lintjes en tiewraps!

Ook is er bijna geen kat op deze wereld die het niet leuk vindt om in een doos te spelen. Zet een doos neer en kijk wat er gebeurt! De kat zal erin klimmen, eruit klimmen, erin gaan liggen, eronder proberen te kruipen. Heb je meerdere katten? Dan is de kans groot dat alle katten graag een kijkje komen nemen bij de doos!

Cadeauboxen voor katten

Wil je je kat (en jezelf) verrassen met nieuwe kattenspeeltjes? Dan is de Purrise katten surprise box wellicht een leuk idee! Er komen steeds meer cadeauboxen op de markt die speciaal gericht zijn op ons favoriete huisdier! Dus je kunt je kat eens in de zoveel tijd verwennen met een leuke doos vol nieuwe speeltjes.