Katten slapen het grootste deel van de dag. Een kat kiest zelf graag zijn favoriete slaapplek, maar jij kunt jouw kat hier uiteraard bij helpen! Een kat ligt graag op een zachte plek, bij voorkeur ook enigszins beschut. Een van de benodigdheden voor je kat is dan ook een leuke kattenmand.

Welke leuke kattenmanden zijn er?

Er zijn zeer veel kattenmanden verkrijgbaar. Kijk maar eens bij een dierenwinkel of online, dan zie je al snel dat er volop keuze is. Binnen de kattenmanden zijn er verschillende soorten. Heb je een grote kat? Kies dan voor een ruime mand. Ook als je meerdere katten hebt, kan een ruime mand handig zijn. Zo kunnen er wellicht twee katten tegelijk in hetzelfde mandje slapen (als ze dat van elkaar accepteren). Sommige katten vinden het heel gezellig om tegen elkaar aan te liggen.

Naast verschillende formaten kattenmanden zijn er ook diverse materialen en motieven. Verder zijn er uiteraard verschillen in prijs. Kijk eens rond welke mandjes er allemaal te koop zijn en maak dan je keuze.


Welke leuke kattenmand wil mijn kat?

Een kat vindt een mandje heerlijk om in te kunnen slapen of luieren. Heb je een leuke kattenmand gezien? Fingers crossed dat jouw kat ook vindt dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Veel katten zijn behoorlijk eigenwijs en zo kan het zijn dat ze de mooie nieuwe mand straal negeren… Geef het wat tijd, want katten wisselen ook graag wat slaapplekjes af. Soms liggen ze een paar weken in de vensterbank en vervolgens luieren ze een tijdje in de hoek van de bank. Afwisseling dus! En tijdens die afwisseling zullen ze vanzelf ook de leuke kattenmand ontdekken.

Veel kattenbaasjes herkennen het volgende scenario. Je hebt net een leuke kattenmand (of iets anders voor je kat) gekocht en je toont je nieuwe aanwinst vol enthousiasme aan je kat. Je kat snuffelt er even aan, want er is tenslotte iets nieuws in huis, maar dan draait hij zich om en verlaat de kamer. Katten hebben een eigen wil en kiezen liever zelf een plek uit, net zoals ze graag hun eigen kattenspeeltjes uitkiezen. Zo liggen ze bijvoorbeeld graag op een stapel schone was of op een handdoek. Kortom, het blijft afwachten wat je kat van je nieuwe aankoop vindt. Maar meestal gaat een kat uiteindelijk, na een aantal weken (of maanden), alsnog in de nieuwe mand liggen. Op het moment dat hij vindt dat hij toe is aan een nieuwe slaap- en relaxplek.